региони 07 ноем. 2018

Почивните дни в квартал „Горно Езерово“ - време за незаконни строежи

Почивните дни се оказват най-подходящото  време за издигане на незаконни постройки в бургаския квартал Горно Езерово.
 
Оказва се, че местни жители използват това, че контролиращите институции не работят през уикенда и използват този вакуум, за да излеят основите на бъдещите свои домове.
 
В сигнал до обществения посредник граждани споделят ,че незаконните постройки в Горно Езерово се издигат буквално за дни.
 

По правило бетон помпите и бетоновозите са най-активни в петък следобед.
 
Заради грохота от бетоновозите, шума, палежите на автомобилни гуми някои от жителите на квартала разпродават имотите си и се изнасят  от там – твърди подателят на сигнала до омбудсмана.
 
От своя страна общественият защитник Тодор Стамболиев призовава да бъде разкрит „горещ“ телефон с дежурен служител от общината ,на който могат да бъдат изпращани сигнали за такива нарушения през почивните дни.
 
Той аргументира призива си за бърза реакция с това, че 
 
При констатация на такъв строеж следва съставяне на констативен акт, изчакване на възражения по акта, после  издаване на заповед за премахване на строежа, която също подлежи на обжалване пред Административен съд. Докато евентуално влезе в сила,  могат да изминат години, а за самото физическо  отстраняване на незаконната постройка е нужно допълнително време за ангажиране на фирма изпълнител, осигуряване на представител на строежа и т.н.“
 
Жител на квартала сподели пред „Бургаски репортер“ че само днес в зоната на строежите е влязъл камион, натоварен с общо 17 палети с нови тухли.
 
Част от незаконните строежи са разположени по улица „Перла“

снимката е илюстративна

Още от: региони


Още от: здраве


Още от: култура