култура 29 окт. 2018 2018-10-29 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaGRPIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a2457041f05ff93629d88a15f4f9871d08bde608/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32896.jpg

Burgas Reporter Ltd.

"Бал в Савоя" отново на бургаска сцена

Известната оперета „Бал в Савоя“ ще бъде поставена отново на бургаска сцена.

Представлението ще бъде поставено утре – 30 октомври, от 19:00 ч. в залата на Операта.

Творбата на Пал Абрахам беше представена за първи път на бургаска сцена това лято. Оперетата предизвика интереса и овациите на публиката с пищното режисьорско решение на Марио Николов, който представи пред зрителите оперетен спектакъл в стила на мюзикъла. 

Вариететни танци, музика, красиви танцьори, звучни гласове и оркестър, който присъства на самата сцена, бяха изненадата за познавачите на жанра. Атрактивната хореография е дело на Антоанета Алексиева, сценографията е на Иван Токаджиев, а костюмите – на Цветанка Петкова – Стойнова. Диригент-постановчик е маестро Иван Кожухаров. В главните роли ще видим самия режисьор Марио Николов, Мария Цветкова и Валентина Корчакова.

Либретото на „Бал в Савоя“ разказва изключително любопитната история за любовния триъгълник по неволя на един вече бивш бонвиван. Когато известен бохем се влюбва и жени, това е краят на една епоха в светския живот. Но да сложиш край е много, много трудно... маркиз Аристид дьо Фобла решава да сложи край на амплоато си на заклет ерген, но лекомислено смята, че това може да се уреди лесно и по негово желание. Щом си богат и атрактивен мъж, жените от миналото ти правят всичко възможно да те задържат далеч от семейното гнездо. 

И така Танголита, екзотичната аржентинска танцьорка, принуждава с хитрост Аристид да излъже своята любима съпруга и да се измъкне за предварително уговорена вечеря с нея във вариете "Савоя" в Ница. Но жена, която е успяла толкова да впечатли един заклет бохем, че той да се ожени за нея, не е никак глупава! 

Мадлен, с подкрепата на братовчедка си Дейзи Дарлингтън, разкрива забежката, която Аристид допуска "по принуда"... А самата Дейзи пък е една изключителна жена, която се бори за своята независимост и в крайна сметка я постига инкогнито. Тя разкрива самоличността си, за да получи своята награда "композитор на годината", а също така и да докаже на баща си своята способност да се реализира самостоятелно в живота. Както и за да й позволи да се омъжи за когото тя пожелае. По-точно за Мишел, или Мустафа бей, в когото се влюбва. Който пък е приятел на Аристид и режисьор на забежката с Танголита... Разбира се, накрая любовта побеждава!

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...