култура 25 окт. 2018

Дует "Машини" представя песента "Девойко"

Бургазлията Димитър Атанасов и неговият колега Христо Младенов представиха официално видеото към песента „Девойко“ 

Парчето е тяхната версия на народната песен „Девойко, мари хубава“. За първи път този вариант прозвуча по време на участието им в музикалния формат „Гласът на България“. От тогава двете момчета са по-известни и като дует „Машини“.

Само за няколко дни „Девойко“ набра повече от 40 000 гледания в YouTube канала им.

„Една голяма част от екипа са бургазлии и това не е случайно, защото с тях работя успешно от години, въпреки че творим в София. Китаристът Щерион Пилидов този път застава зад тамбурата, а Юлиян Янев JJ направи мастеринга“, коментира Митко.

За клипа момчетата са се доверили на един от най-популярните режисьори на клипове в България Павлин Иванов – Bashmotion.

„Много се радваме, че той откликна на нашето желание да работим заедно. Той надгради нашите идеи. Главна роля във видеото има Емилия Радичева от клуб по художествена гимнастика Левски с президент Нешка Робева. Момичето е едно от новите златни момичета на България. Изцяло нейна е хореографията за танца. Тя е една наистина прекрасна девойка.“, допълни музикантът.

Съвсем скоро се очаква да излезе и дебютният албум на Митко и Христо, който ще носи заглавието „Крила“. Неговата премиера ще бъда на 28 ноември.

„Много съм горд, че дискът съдържа една стабилна моя продукция като автор и аранжор. Най-старият трак, който включваме е от 2004 година, когато участвах на „Бургас и морето“ с песента „Между два свята“, каза още Димитър Атанасов.

Той издаде, че в диска са включени още 4 композиции, с които се е явявал на бургаския конкурс за забавна песен.

Изнанада за феновете ще бъде и новата версия на „Уморени крила“. Техният ментор в шоуто Иван Лечев ще изсвири не китарите, а соловата цигулка.

Песента "Девойко" можете да чуете ТУК

Още от: култура


Още от: региони


Още от: различно