култура 22 юли 2016 2016-07-22 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbGNwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c8ade6c55feac419271d44433b007675bec464f3/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_328.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Людмила Андровска представя свои разкази от сборника "Което си отива”

Сборникът с разкази "Което си отива” на белетристката Людмила Андровска ще бъде представен днес /22 юли/ в зала 4 на експо център "Флора".

Литературното събитие, което е част от фестивала „С книга на пажа“, ще започне от 19.30 часа.

Откъси от книгата ще прочете актьорът Стоян Памуков. Заглавието на сборника с разкази "Което си отива" веднага загатва за раздяла с времето, с любими неща, с хора, спомени и илюзии. Людмила Андровска умее да извисява творчески наглед обикновени, не толкова забележими неща от битието, да създава от тях привлекателни художествени факти.

Част от разказите са заредени с трогващи емоции и ситуации и печелят със своя есеистичен привкус. Други водят сюжета с кинематографична лекота, без да го усложняват. Авторката более за недостига на обич в нашия огрубен свят, иска чрез своите произведения да му помогне да стане по-добър.

По Йордан-Йовковски тя изразява любовта си към животните, съумявайки да одухотвори обикновените домашни любимци - кучета и котки. И ако Йовков заявява със съжаление за животните: "Ако можеха да говорят", при Людмила Андровска те се извисяват и "проговарят"  Уместно е включила интересен текст към творбите, който интерпретира връзката на човека с животните и след смъртта.

Писателката печели непринудено читателя не само със силата на своите преживявания, а ги подплатява с майсторството си да накара думите и изреченията да тръпнат в синхрон с онова, което разказва и "което си отива".
 
Отново част от програмата на "С книга на плажа" са и други две събития днес. 

В 17.00 часа ще се състои мултимедийна презентация за произхода и историята на Португалия и двуезичните книги на български и португалски, а от 18.00 часа ще бъдат представени романите на трима съвременни британски писатели - Роуз Тримейн и "Пътят към дома", Крис Клийв и "Другата ръка" и Прия Базил със "Загадъчната логика на сърцето".

По време на изложението "С книга на плажа" всеки може да направи покупка на преференциална цена.

Людмила Андровска e родена в София. Завършила е български език и литература във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" - Велико Търново. Журналист, асистент-режисьор в Студия за телевизионни филми "Екран", собственик на издателство "Делакорт". Сценарист на TV новели и на двусерийния филм "Вечери в Антимовския хан". През 2001 г. издава първия си роман "Хаос", преведен и на немски език. Автор на романи и сборници с разкази.

 

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...