региони 12 окт. 2018

Поморие с "нов кмет" за ден

Възпитаници на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Каблешково заеха за ден ръководни постове в Община Поморие.

Младежите, ръководени от преподавателя си Иван Милушев, гостуваха на кмета Иван Алексиев по повод Деня на българската община.

След предварително проведени демократични избори, младежите бяха излъчили свой кмет – шестокласничката Синтия Христозова. Веднага след като кметът Алексиев ѝ връчи кметската огърлицата, г-ца Христозова се зае с новите си задължения. Тя представи своя екип от заместник-кметове, директори и експерти и проведе с тях ползотворна оперативка. 

Задачите бяха разпределени по ресори и беше време приемният ден с граждани да започне. Успоредно с това, останалите служители се настаниха в новите си кабинети и с любопитство изследваха естеството на работа.

„Нашата идея, организирайки този Ден на отворените врати, е точно тази – всеки един жител да се чувства част от това управление. Поради тази причина правим и редица обществени обсъждания, на които гражданите да участват активно. Най-важното е да сте все така усмихнати и позитивни и един ден да бъдете наши достойни заместници”, каза кметът Иван Алексиев в края на работния ден. 

Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – Каблешково получиха сертификати за участието си в инициативата.

Още от: региони


Още от: здраве


Още от: култура