политика 30 сеп. 2018 2018-09-30 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaGs1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--2e71da350e2fbfb3fd4360e8b821265941f44bdb/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32626.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Константин Бачийски: Едно просто решение ще премахне 90% от конфликтите по велоалеята на плажа

Участъкът от крайбрежната алея между Моста и Капаните поражда постоянни конфликти между велосипедисти и разхождащите се там жители и гости на Бургас. На последната сесия беше разгледана идеята велоалеята да бъде преместена на ново място или просто да бъде преначертана по начин, който да я измести в нова позиция на същото място. докладната беше отхвърлена и всичко остава по старому. Един от малцината съветници, които са привърженици на промяната е съветникът от СЕК Константин Бачийски. Ето и неговият коментар.

След толкова много разисквания на проблема с крайбрежната алея от Моста до Капаните, която е същевременно велоалея, какво всъщност решихте?

Мнозинството не подкрепи нашето предложение…

…но нали и мнозинството призна, че там има проблем?

Точно така. Мнозинството призна, че има проблем. Преди заседанието колеги от мнозинството ми казаха „да, прави сте. Има проблем. Да, има нужда от решение“. Дори членове на мнозинството ми казаха, че нашата идея за преместване на велоалеята от вътрешната страна, към стената ще реши 90% от конфликтите, ще намали  конфликтните точки.
Сега през летния сезон човек отива на плаж и трябва да пресича велоалеята. Ако е от вътрешната страна, ще се намали този конфликт между пешеходци и велосипедисти.

Нека да повторим…вие и колегите ви предлагате велоалеята да не се мести физически на друго място или да бъде строена нова, а просто да се преначертае с боя встрани от сегашната си позиция, така ли?

Да, от вътрешната страна. Не казваме, че това е най-добрият вариант. Но той е много по-добър от съществуващото положение. Всеки едни човек, който иска да отиде на плаж, сега я пресича. А ако е от вътрешната страна, откъм стената, пешеходците няма да ходят там. Това искаме да направим.
Е, какво ви пречи да се случи?

За съжаление се получи както в много други случаи. Не е важно дали идеята е добра или лоша, а е важно кой е нейният вносител в общинския съвет.

Приключен ли е този казус за вас? Мнозинството ви показа ясно, че няма да ви подкрепи. Спирате ли дотук?

Не. Щом нещо е полезно за града, докато не се случи, няма спиране за мен. Погледнато назад във времето съм доказал, че ако нещо е справедливо и правилно, аз не спирам да работя, за да се случи. Аз изповядвам максимата, че за разрешаването на един проблем трябва да намерим път или ако няма такъв, да прокараме път.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...