региони 29 сеп. 2018 2018-09-29 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbGxOIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e17e2d95d004b9b9ab3cfee29955c44176ac85b4/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32622.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Кметът на община Айтос Васил Едрев: Интересът към обновения парк е изключително голям

Една от най-големите забележителности на Айтос е местният зоопарк. Поколения и поколения местни хора и гости от областта и страната са се разхождали по алеите, забавлявали са се по поляните или са се радвали на животните. През тази есен парк "Славееви нощи" е изцяло обновен и посетителите му се увеличиха. За голямата промяна разговаряхме с кмета на община Айтос Васил Едрев, който трябваше с много търпение и упоритост да убеди съгражданите си в необходимостта от този ремонт. Днес резултатите вече са пред очите на всички.

Приемате ли като признание за вас и за екипа ви това, че в топлите почивни дни нямаше свободни места на паркинга до комплекс „Генгера“ и толкова много хора се разхождаха из парк „Славеева река“ ? Дали това доказателство за вас, че ремонтът си е струвал?

Пълният паркинг до Генгера не е единствен барометър. Ако трябва да бъдем точни, паркингът горе, близо до ресторанта, също е пълен. Преди около седмица извършвахме последни ремонтни дейности по басейна и страшно много хора минаваха край нас и питаха къде е зоопаркът. Радващо беше, че това бяха външни хора. Те идваха за първи път. Наистина паркът в Айтос има голяма популярност и тя нараства. С обновяването му посещаемостта се увеличава много.

В дните около Деня на българската независимост алеите бяха изпълнени с хора…вие видяхте ли това?

Да, обновен е паркът и интересът е изключително голям. Условията за активен отдих на цели семейства са по-добри от преди.

Видях, че на мястото на изоставеното от години изкуствено езеро са построени спортни площадки и игрища. И всички те бяха препълнени със спортуващи деца и с възрастни. Поучавате ли похвали от вашите съграждани за това решение?
Вижте. Не всеки изпитва удовлетворение. Всеки има някаква идея в главата си и вероятно може да предприеме изпълнението и по различен начин от този, които ние сме избрали. Нашата идея беше да се съобразим с преди всичко с исканията на гражданите, но и да се съобразим с финансовите възможности и с бюджета на общината. 

Да, паркът можеше да бъде още по-хубав, но всичко опира до средствата, с които разполагаме. За езерото бяхме критикувани от определен брой съграждани, заради което бяха предизвикани много проверки и писания. Това забави ремонта на парка, можеше да сме го изпълнили много по-рано, но това, което се получи, за мен е удовлетворяващо. Чувам отзиви от айтозлии и не бих си позволил да ги коментирам, можете сами да ги попитате, но аз смятам, че моите съграждани са доволни.

А кога взехте това нестандартно решение за страната ни животните от зоопарка да бъдат пуснати между хората. Виждам, че децата и родителите им са в еуфория от това…


Това е решение на завеждащата зоопарка г-жа Златева. Тя ми сподели, че животните и хората трябва взаимно да се приобщават. Подкрепих я. Първо започнахме с гълъбите. После с фазаните, с пауните.

След това със зайчета, а в последно време истинска атракция са две свинчета, които се разхождат сред посетителите. Радваме се, че толкова хора, толкова много гости се забавляват в нашия парк, в нашия град.

автор: Красимир Калудов

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...