региони 26 сеп. 2018 2018-09-26 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBazFOIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--2639fc7718704291a8f7eff44169f5207a334583/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32585.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Кметът на Карнобат: Вярвам, че заедно ще успеем и истината ще излезе наяве

Карнобатлии отново посрещнаха своя градски празник на централния площад пред читалището. Тържеството им уважиха кметове от цяла Тракия, гости от чужбина, делегации от побратимени градове. Ето как кметът на община Карнобат Георги Димитров сподели своето усещане за този ден. 

Честит празник!!!

Благодаря сърдечно.

Животът постоянно изправя хората пред изпитания…в момента насред празника вашите съграждани са малко поуплашени, пообъркани…какво бихте им пожелал в точно този сега?

Светът празник е, в името на нашия закрилник Йоан Богослов. Основното в неговото евангелие са разбирателството и любовта между хората. Ние, хората се изправяме пред трудности. Да, над Карнобат в момента витаят тъмни облаци. Извива се икономическа и политическа буря. Трябва да намерим сили в себе си и заедно да удържим на това изпитание.

Винаги сте определял като едно от най-големите богатства на  Карнобат хората от различните етноси. Възможно ли е заедно да се справяте?

Всички решения на проблемите се вземат заедно. Заедно ги преодоляваме. Това, че понякога по пътя ни има препъни камък, това не означава, че не можем да вървим напред. Важното е да намерим сили в себе си и да преодолеем трудностите.

На какво можете да се опрете в Карнобат, кое може да ви даде сила?

Вижте как изглежда градът. В момента по някои улици и около някои блокове гледката не е най-лицеприятна. Факт е, че нямаме нито една общинска сграда за ремонтиране или за саниране. Площади, детски градини, социални заведения получиха нов облик пред очите ни. Това означава ,че всички сме работили заедно и и вървим напред. Не обичам да режа ленти, но промяната е видима.

Вашите съграждани поздравиха ли ви с празника?

Да, от много съграждани получих поздрави. От президента на Република България. От кметове на останалите общини. От представители на политически партии. Празникът си е празник. Друг е въпросът, че е малко тревожно в душите, тъй като през последната седмица не излязохме от новините.

Вярвате ли, че всичко това ще премине?

Твърдо вярвам, че истината ще излезе наяве. Тя не може да бъде вечно укривана. Понякога за да изплува тази истина, борбата е голяма. Ние хората така сме устроени. Занимаваме се понякога повече с живота и с проблемите на другите, преди да сме оправили своите собствени. Тук става дума за много сериозни неща. За бъдещето на Карнобат. За 2000 работни места. Аз мисля, че ще успеем и ще се справим.

 автор: Красимир Калудов

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...