политика 20 сеп. 2018 2018-09-20 2018-09-20 https://www.burgas-reporter.com/attachments/c11fbb566a231047362acd4773c9afe6f120db82/store/fit/600/400/10bbb69631f9ec80575856e8fdddd84a8d25dd3caddc529c2203f9ff3977/article_image

Burgas Reporter Ltd.

„Визия за България” с тенденция да продължи като "Визия за Бургас"

Представянето на „Визия за България” започна и в Бургаска област. 

„Вчера стартирахме в община Бургас, като сме си поставили задачата представянето да го направим с максимален брой от нашите членове, симпатизанти и граждани, след което, по съсловие, да продължим до края на годината. Очакваме и групата от народни представители, разпределени за област Бургас, да бъдат при нас към 21 и 22 октомври”, обясни председателят на ОбС на БСП-Бургас Живко Господинов. И допълни, че се надява „Визия за България” да продължи и като „Визия за Бургас”.

Господинов обясни, че концепцията за „Визия за Бургас” е все още в идеен проект и тепърва ще се споделя с членовете и симпатизантите на левицата в общината. След това ще се направи по-специализирана дискусия и с отделни групи в обществото.

„Очакваме предложения и оформяне вече на окончателни варианти, като това, което им даваме като основа, е за размисъл и за обявяване на начална дискусия по нея. Нямаме претенциите, че това е най-доброто, което предлагаме като начало, но се надяваме до края на процеса да имаме една цялостна визия, която да прерасне в програма за изпълнение” – допълни Живко Господинов.

За да покажат добрите коалиционни отношения, на пресконференцията участие взеха и Емил Георгиев – председател на ПК „Екогласност”,  Румен Николов -  областен координатор на „Екогласност” за област Бургас,  Иво Лулчев – зам.-председател на „Екогласност”.

„Ние се запознахме в детайли с „Визия за България”. Това, което на нас ни прави силно впечатление във Визията, е, че БСП отделя огромно внимание на опазването на околната среда в раздел „Зелена икономика”, като в центъра на природата, така, както ние държим, се поставя човекът.  Няма как да не приветствам и вижданията за ролята на икономиката в сектори като „управление на води”, „горско стопанство, „възобновяема енергия”. Приветстваме и намеренията за премахване на концесията на плажовете и забраната за добив на дървесина в Държавен горски фонд” – посочи Емил Георгиев.

политика ...


икономика ...


образование ...