култура 25 юли 2018 2018-07-25 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcjlMIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e85a1244a0c23df05b922a5be3e1f0acbcf7978e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31989.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Центърът на Бургас се превръща в "БУЛЕВАРТ - Мрежа на сетивата"

Ремонтираната улица „Богориди” в Бургас, заедно с околните улици, ще се превърнат в атрактивна арт зона, която ще привлича хората, носещи изкуството в сърцето си.

Проектът носи името "БУЛЕВАРТ - Мрежа на сетивата" и обединява действията на местния бизнес и Община Бургас.

„Общите усилия могат да превърнат това пространство в естествено поле за изява на поети и писатели, художници и артисти, в място за фестивали, арт инсталации и театър. Мрежата на сетивата в сърцето на града ще предложи на неговите жители и гости събития и кътчета, които те предизвикват да забавиш темпото, да се огледаш, да останеш, за да видиш, чуеш и участваш.”, съобщават от Община Бургас. 

"БУЛЕВАРТ" иска да провокира предприемачите и хората на изкуството да експериментират без ограничения в приятелска среда. Неформален екип от фасилитатори ще подкрепя участниците в Мрежата при реализацията на бъдещи творчески проекти и събития. 

Специално създадена онлайн платформа ще предлага възможност за споделяне и гледане на събития в паралелна виртуална реалност.

Екипът, работещ по проекта, е проучил опита от страната и чужбина.

От днес – 25 юли, "БУЛЕВАРТ" търси своите първи участници, които да заредят с енергия и идеи бъдещия Творчески квартал на Бургас и заедно с организаторите да развият инициативата. До 20 август всеки бургаски артист, предприемач и общественик може да кандидатства, за да бъде избран сред първите "жители" на Квартала. За членство в мрежата се кандидатства с проектна инициатива, която е или 100 % финансирана от кандидата, или с бюджет, финансиран минимум до 50 % от кандидата и съфинансиран от Община Бургас.

Част от кандидатите могат да получат и финансов стимул за новото си начинание.

Всеки проект на избраните след селекция нови членове на Мрежата трябва да отговаря на следните условия: да съответства на и да подкрепя ценностите на мрежата; предложената за реализация инициатива да представя партньорство между бизнеса и творческа индустрия и да бъде устойчива във времето.

Финансовата подкрепа от страна на Община Бургас за проекти на първоначално включили се членове ще бъде в размер до 5000 лв. Тази сума следва да  бъде допълваща до максимум 50 % от общия бюджет на кандидатствалия за финансиране проект. Финансовото подпомагане на проекти в рамките на Мрежата на сетивата ще се извършва след оценка, по реда на кандидатстването и до изчерпване на определения за 2018 г. общ първоначален ресурс от 25 000 лв.

Пълната информация за "БУЛЕВАРТ", както и формуляр за кандидатстване, може да откриете ТУК

Териториалният обхват на инициативата е Централна градска част на Бургас, заключена между (но не само) бул. "Сан Стефано", ул. "Христо Ботев" и ул. "Цар Петър", бул. "Иван Вазов" и ул. "Александър Батенберг", бул. "Демокрация". 

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...