региони 11 юли 2018

Затворническото общежитие край Дебелт получи дарение от книги

Затворническото общежитие в с. Дебелт получи като дарение книги с художествена литература, както и учебни помагала. 

Лишените от свобода са споделили със заместник областния управител Владимир Крумов, че желаят библиотеката на общежитието да бъде обогатена. Затворниците са част от екипите, които Областна администрация сформира за почистване на речните корита в областта. 

Книгите, които вече са на разположение в общежитието в Дебелт идват от училище „Св. Св. Кирил и Методий“ - гр. Карнобат, където има богата библиотека с много повтарящи се екземпляри. Книгите не са част от задължителната и препоръчителна литература на учениците и няма възможност да бъдат съхранявани. 

 „Когато ми споделиха, че имат нужда от книги, приех молбата им много лично. Често хората се обръщат към мен с различни искания, но до момента никой не беше отправял апел именно за повече книги. Скоро след това стана ясна и ситуацията на училището в града, където живея - оттам пък са загрижени, че няма как да съхранят добре голямото количество литература. За книгите казват, че лекуват и могат да променят живота на хора, надявам се да имат своя положителен ефект и върху хората в затворническото общежитие“ - коментира зам. областният управител Владимир Крумов.  

Сред тях има и учебни помагала, излезли от актуалната образователна програма, но информацията в тях може да се ползва. До момента книгите и пособията са били складирани в приземните етажи на училищната сграда, където условията не са подходящи. 

Още от: региони


Още от: здраве


Още от: култура