региони 13 юни 2018

Кварталът северно от ул. „Транспортна“ в Бургас ще има много улици, паркинги и зелени площи

Много зеленина, улици, многобройни места за паркиране, велоалеи и зелени площи се предвиждат да бъдат обособени в квартала, който ще се появи в зоната, намираща се между ул. „Транспортна“ на юг , път I-9 на изток /Бургас –Варна, т.е от кръговото до бензиностанция ЛУКойл, гробищния парк и магазин Ситроен/,  на север - до бъдещия Северен обход  и на запад път I-6 от бившия селскостопански надлез до кръговото до ВХТИ.

В проекта е заложено и изграждането на локални платна, които ще осигуряват безопасна и бърза транспортна връзка с главните пътища на изток, запад и север.
От общината възнамеряват да изградят сериозна инфраструктура, с което да трасират и насочат развитието на квартала в нормални за бъдещите му обитатели рамки.

Очаква се там да се появят зони за обитаване, като например на мястото на сегашните работнически блокове в бившето ТКСЗ, както и зони с обществени сгради, складове, логистични центрове, шоу рум-ове  и т.н

С изграждането на Северния обход пък се очаква целият транзитен трафик ,идващ от страната по АМ "Тракия" към Слънчев бряг и Варна да излезе извън Бургас.

От общинска администрация представиха проекта за подробен устройствен план на бъдещия квартал пред Постоянната комисия по устройство на територията. Очаква се да влезе за разглеждане и пред общинския съвет на предстоящата сесия

Още от: региони


Още от: здраве


Още от: култура