политика 11 юни 2018 2018-06-11 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaUZkIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--ff6d3558045f7726bf1b17bb35f86745588e354c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31586.jpg

Burgas Reporter Ltd.

От БСП очакват още оставки в ГЕРБ

"Оставките в ГЕРБ започнаха да валят само след една година управление. Според нас е твърде рано, тъй като очаквахме, че това ще стане след председателството на страната.", заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев при посещението си в Бургас. 

Изказването му е по повод приетата днес от премиера Бойко Борисов оставка на социалния министър Бисер Петков.

Според Стойнев това е ход на правителството да спечели време, като се оправдае, че новият министър на труда и социалната политика ще се нуждае от време, за да се ориентира в обстановката.

„Нека не забравяме, че Борисов управлява от 10 години… Трябваше да се правят протести и палаткови лагери, защото хората имат право да се борят за своите деца. ГЕРБ явно са неспособни да решат този проблем”, заяви Стойнев.

Втората оставка, която от БСП очакват е тази на министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

„Той очевидно не може да се справи със ситуацията. Несигурността в страната е огромна.”, коментира Стойнев.

Третото оттегляне от министерски пост левицата смята, че трябва да е в сферата на туризма.

„Това трябва да бъде или оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова, или на вицепремиера Валери Симеонов, защото очевидно един от двамата лъже. Кой обаче лъже е работа на министър-председателя да определи. Някой постоянно сее смут и се опитва да прави скандали. А като виждам как са започнали, може би цялото правителство трябва да си отиде”., каза още зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

Той допълни, че за левицата е изключително важно БСП да спечели следващите избори, но преди това партията трябва да има нужната подготовка.

„Визията, която ще представим през месец юли, може би ще ни дадат възможността да бъдем реалната алтернатива на ГЕРБ.”, допълни Драгомир Стойнев.

Той пристигна в Бургас, за да се срещне с регионалното ръководството и с членове на партията и да обсъди с тях готовността за участие в евентуални предсрочни парламентарни избори.

 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...