региони 27 апр. 2018

Започва ремонтът на обхода край Камено. Кръстовището на Атия с пасарелка

Започва проектирането на цялостната реконструкция на обходния път край Камено.

Информацията съобщи министърът на регионалното развитие Николай Нанков в отговор на официален въпрос на народните представители от ГЕРБ-Бургас.

В началото на април е приключила процедурата за набиране на оферти за избор на изпълнител, който да извърши проучвателно-проектантски работи и строителство на обхода. 

Стойността на поръчката е в размер на 2 057 000 лв. без ДДС, от които 30 000 са за изготвяне на проекта за реконструкция.

Бургаските депутати от ГЕРБ получиха и още една добра новина от МРРБ, свързана с изграждането на пасарелката на кръстовището за с. Атия. 

Техническият проект за нея също е готов. Мястото е рисково, тъй като през последните години там има няколко произшествия с пешеходци, сред които има и загинали.

Агенция "Пътна инфраструктура" възложи в началото на годината да бъде извършена оценка на пътната безопасност за идентифициране на проблемите и набелязване на мерки. На база на тази оценка е предложено изграждането на пасарелка с два асансьора, с което да се гарантира безопасното стигане до автобусните спирки,  разположени от двете страни на кръстовището. 

Предвижда се съоръжението да бъде завършено до началото на предстоящия летен сезон. 

Индикативната стойност за реализацията на проекта и строителния надзор е 444 000 лв. с ДДС от инвестиционната програма на АПИ за 2018 г. На проблемното място вече са монтирани и подменени шест от пътните знаци, а скоростта за движение в участъка на кръстовището се ограничава до 50 км/ч.

Тази година ще бъде проведена процедура за избор на изпълнител на технически проект за основен ремонт - рехабилитация на път II-99 "Бургас- Маринка- Созопол-Приморско-Царево- Малко Търново" в неговата цялост. 

Още от: региони


Още от: здраве


Още от: култура