политика 27 март 2018 2018-03-27 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc0JJIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--777943e0ce6a246609d454dff26fbe43baa22f0d/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30803.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Димитър Людиев: Търговците искат когато има двама кандидати за един павилион, разрешение да получава старият наемател

Димитър Людиев е председател на групата общински съветници на ГЕРБ в Общинския съвет в Бургас. Заедно с колегите си той гласува за промени, свързани с Наредбата за временните и преместваеми обекти. Гласуването се проведе в присъствието на разярени представители на дребните търговци. Г-н Людиев обясни начина си на гласуване така.

Края на краищата в какво се състоят промените, които вашата колежка съветничка от ГЕРБ г-жа Буланова предложи да станат част от Наредбата за преместваемите обекти?

Много малко хора разбраха, че тази комисия, в която ад се включих доброволно и без право на глас, взе такова решение за промяна в състава на комисията, за откритост на кандидатурите за преместваемите обекти. Според нас там има голяма непрозрачност и така смятат в самата комисия.

Не виждам нищо лошо в това да променим структурата на комисията и в нея да участват повече съветници. Смятам, че така е много по-честно и правилно?

А има ли възможност в тази комисия да има представители на тази общност, на това сдружение на дребните търговци?

Тази общност и това сдружение абсолютно винаги, независимо кога ме търсят и в празници и делници, аз им вдигам телефона. Лично ходя на срещи с тях, задължително сред това организирам срещи с нашата група и по този начин чуваме техните предложения. 

Участие в комисията с право на гласа…това е против Закона за местното самоуправление. Той не позволява такава възможност.  

Но пък в залата те се оплакаха, че не са разгледани и приети техните предложения…къде се получава разминаването?

Това, че техните предложения не са разгледани, не означава, че не са чути. Но бих искал да кажа на бургазлии какви са техните предложения

Те искат да се увеличи размерът на павилионите, т.е искат по-голяма квадратура на павилионите. Искат когато за един обект кандидатстват двама кандидати, да остане този, които е стопанисвал павилиона досега, т.е новият кандидат да няма никакъв шанс, възможност и начин да придобие този обект. Това са техните предложения. Не говорим за равнопоставеност, а за интерес на хората, които в момента стопанисват даден обект.

Можем ли да говорим за сближаване на позициите. Явно има проблем и всички казват, че искат да се реши?

Смятам, че може да бъде разрешен, но първо трябва да се смени съставът на комисията, за да участват повече общински съветници, за да се чуят повече мнение и тогава да се променя Наредбата.

 автор: Красимир Калудов

в интервюто има и въпроси от други медии
Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...