култура 13 март 2018

Известни музиканти ще се включат в празника на Музикалното

Световно известните музиканти Георги Черкин (пиано) и Борислав Йоцов (кларинет) ще бъдат специални гости на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас.

Те ще вземат участие в Тържествения мултимедиен спектакъл, посветен на патронния празник на училището. Концертът ще се състои днес – 13 март, от 19:00 часа в залата на операта, при вход свободен.

На този ден преди 119 години е роден един от най- изтъкнатите представители на българската музикална култура – Панчо Владигеров, чието име носи учебното заведение.

Тази година празничната проява носи името “Високо, високо...” и се посвещава на 140 години от Освобождението на България.

Под оригиналната режисура на Христо Симеонов своя талант ще демонстрират Камерен оркестър, Детски и младежки хор, инструменталисти, певци, балетисти и  артисти. 

Публиката ще чуе български класически произведения, творби от обработения фолклор и съвременна музика. На сцената ще звучи музиката на Панчо Владигеров, Марин Големинов, Любомир Пипков и др.

Още от: култура


Още от: региони


Още от: различно