политика 29 ян. 2018 2018-01-29 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcTViIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--32bc8348d91ae8ecb55a132d9bf9fdf3806fd91c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30243.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Димитър Бойчев: През следващите десет години Бургас ще е най-атрактивен за инвеститорите

Димитър Бойчев е областен лидер на ГЕРБ и водач на групата бургаски депутати в Парламента. Ето как той степенува по важност приоритети за годината, които са важни за Бургас и региона.

Какви приоритети си поставяте като група, която представлява Бургаски регион в Народното събрание?

Приоритетите за региона са завършването на големите инфраструктурни проекти. Това е пътят „Бургас-Слънчев бряг“. Той е наша кауза и цел N:1. Започването му е вече факт, предстои завършването му. Строителството на спортната зала в Бургас също. А другото е привличане на инвеститори в региона, като една от главните задачи е развитието на индустриалната зона в Равнец. Много е сериозна наистина идеята. Тази база все още не е проект, защото още се търси стратегически инвеститор, но ще бъде наистина голям успех за Бургас, ако намерим такъв инвеститор. Водят се доста сериозни разговори.

Но за привличането на средства от бюджета и за привличането на инвеститори се борите срещу ваши колеги от всички групи в парламента. С какво Бургас може да спечели тази конкуренция?

Моето лично мнение е, че потенциалът на Бургас като логистично разположение, като отношение и ангажиране на общинската администрация към инвеститорите , е много по-голям от този на другите градове. В София вече се задъхват от инвестиции, Пловдив също, мисля си, че Бургас ще е най-атрактивния град за инвеститорите през следващите десет години.

Хората от  Царево, Малко Търново и Приморско продължават да настояват за ремонт на пътя от ГКПП Малко Търново до Царево, но все няма пари. През тази година как ще отговорите на очакванията на хората там?

През тази година ще има пари за ремонт. Към тази година обаче няма как да се разшири пътят ,защото няма проект. Затова не е сериозно да говорим, че ще има сума, заложена в бюджета. Целта е през тази година да се изготви проект за разширението на пътя и да се заложи в бюджета за 2019 год.  Тогава може да се извърши цялостна реконструкция на пътя, а през тази година ще може да се направи само ремонт.

автор: Красимир Калудов
Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...