региони 17 март 2017 2017-03-17 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaFpZIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--53062c8daf1ed9282db2c59d519165440c6cc2c2/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27153.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Система за видеонаблюдение ще повиши сигурността в Камено

Мрежа за видеонаблюдение ще бъде изградена на територията на община Камено. 

Дейностите са част от проект, който местната власт реализира с цел създаване на система за управление на сигурността.

Идеята бе представена вчера пред  администрацията, служителите на реда и местното население от инж. Валентин Маламов, който е и преподавател в УНСС. 

Системата вече е изградена в община Елин Пелин и статистиката показва, че битовата престъпност в района значително е намаляла. Поставянето на камери и датчици на възлови места ще позволи да се контролира цялостната вътрешната инфраструктура, важни административни сгради като училища и детски градини. 

„По този начин Общината ще може да контролира и реагира при различни инциденти, да осигури спокойствие на жителите и бизнеса, тъй като битовата престъпност в района не е за пренебрегване. Ние ще направим всичко възможно да внедрим този проект, който е важен за цялото население на град Камено и 12-те села около него.”, каза кметът Жельо Вардунски.

Гост на събитието бе и депутатът ГЕРБ от 43-тото НС Диана Йорданова. 

„Изцяло подкрепям инициативата на Община Камено в борбата с битовата престъпност и опазването на земеделската продукция на бизнеса”, коментира пред журналисти Йорданова.

Именно бъдещата общинска система за управление на сигурност ще позволи на частния бизнес като земеделците да сложат видео наблюдение на нивите си, тъй като посегателствата в района са значителни. Ще има и сензори на язовирите, които ще подават сигнали при покачване на нивото на водата. Въпросният „умен” софтуер ще се създаде за конкретното място и ще реагира единствено при инциденти.  Ще бъдат решени и куп екологични проблеми чрез създаване на система за мониторинг на въздуха и контрол на нерегламентиране сметища. Системата ще може да отчита ранно оповестяване на земетресения и свлачища.

Тепърва предстои общината да изготви стратегия и технически проект, а следващият етап ще бъде планиране на местоположението на камерите. 
Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...