култура 11 юли 2016 2016-07-11 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

10 изключителни цитата от Фрида Кало

Самобитна смесица от реализъм, символизъм и сюрреализъм. Така бихме описали мислите, чувствата и емоциите в живота на мексиканската художника Фрида Кало, която не може да бъде вписана в някаква конкретна рамка.

В днешния понеделник ви представяме 10 изключителни цитата от нея, за да разнообразим работния ви ден.

 1. "Бях свикнала да вярвам, че съм най-странната жена на света. Но после се замислих, че на тази Земя има толкова много хора и все някъде съществува друга жена, която се чувства по същия начин, както аз. Е, ако си някъде там и те има, и четеш това, знай, че не си сама – аз съм същата странница като теб."
2. "Когато си решен да си отидеш, не е достатъчно просто да напуснеш, трябва да останеш далеч. За да успееш, тренирай сърцето си, както се тренира куче."
3. "Сърцето ми е с размерите на Аризона, но за съжаление, далеч не толкова сухо."
4. "Пия, защото се опитах се да удавя мъките си, но гадните копелета се научиха да плуват."
5 "Наричат ме сюрреалист, но аз никога не рисувам кошмарите си, нито красивите си сънища. Рисувам само реалността... моята."
6. "Трагедията е най-смехотворното нещо на света."
7. "Обичам да рисувам цветя, защото в картините те никога не увяхват."
8. "Крака – за какво са ми те, когато имам криле?"
9. "Иска ми се да можех да правя това, което ми харесва, без да се притеснявам от завесата на лудостта. Бих искала да аранжирам цветя по цял ден, да обичам, да се смея, да плача, да изпитвам болка... Ако можех да изградя свой собствен свят, той щеше да е в пълно съгласие с всички останали светове. И никога не бих ги определила като „ненормални“, само защото те са различни от моя."
10 "Нищо не е абсолютно. Всичко се променя, всичко се движи, всичко се върти, всичко лети и все някога си отива." 
Източник: obekti.bg
Коментари

култура ...


региони ...


различно ...