Общински избори 2019 15 окт. 2019 2019-10-15 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdE5XIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a125be5fde10d13724e3a55f5b6a15bedefe293a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35920.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Новите пътни комуникации, които ще отпушат автомобилния трафик В Бургас

Изграждането на „Северния обход“ на Бургас е едни от ключовите инфраструктурни проекти, които имат за цел да изведат тежкия транзитен автомобилен трафик от Бургас. На 2 октомври МС отпусна необходимите средства за отчуждаване на частни терени по линията на бъдещото трасе.

В програмата на кандидата за кмет Димитър Николов е включен проект за изграждане на нова пътна връзка с к-с „Меден рудник“. Начална и финална точка ще бъдат две кръгови кръстовища, ситуирани в продължението на ул. „Александър Георгиев Коджакафалията“ (след „Битака“) и при връзката с републикански път I-9, малко преди бензиностанция „Лукойл“. По трасето няма защитени територии.

Николов и екипът му планират приоритетно изграждане на довеждаща инфраструктура до терени в производствени и многофункционални зони, където има заявени инвестиционни намерения за нови предприятия, както и обновяване на уличната мрежа, която обслужва съществуващи бизнес зони на града.

В момента пък се рекултивира бившето депо за строителни отпадъци на входа на к-с „Меден рудник“, където ще бъде обособена новата индустриална зона Юг-Запад.

В управленската програма на Димитър Николов е отделено внимание на цялостната реконструкция с удвояване на по-голямата част от ул. „Крайезерна“С осигуряването на четирилентов път ще бъде оптимизирано транспортното обслужване и връзките между Свободна безмитна зона, Индустриален и логистичен парк и републиканската пътна мрежа. Предстои и изграждане на локално пътно платно.

С изграждане на локал на бул. “Тодор Александров” ще бъде облекчен трафикът. Той ще осигури директен достъп от републиканската пътна мрежа до предприятията в Промишлена зона „Победа”. 

Предвижда се строителство на обслужващи улици и техническа инфраструктура в местността „Мадика”, разширението на промишлена зона „Север” след сградата на КАТ – Пътна полиция. Това са територии, в които вече работят изградени предприятия върху частни терени. С цел по-доброто им обслужване ще бъде изградена качествена инфраструктура. Необходимите проекти са изготвени и строителните дейности могат да стартират догодина.

Предстои разширение на ул. „Янко Комитов” с осигуряване на четирилентова връзка в участъка от бул. „Проф. Я. Якимов” към промишлена зона Север, с крайулично паркиране и габарит, отговарящ на функциите на зоната. 
Според прогнозите планираното изграждане на нова пътна връзка с кръстовище до надлез „Владимир Павлов” ще осигури бързо и удобно придвижване между индустриална зона Юг, индустриална зона Север, Пристанище Бургас, както и връзка с международния път към Турция, Гърция и АМ „Тракия”.   

Община Бургас напредва и с изготвянето на прединвестиционни проучвания за осигуряване на транспортна свързаност чрез четирилентови пътища между общинските центрове в областта по направленията Бургас – Малко Търново, Бургас – Средец и Бургас – Айтос. Това ще даде възможност да бъдат подготвени регионални проекти, насочени към осигуряване на по-добри

Коментари

Общински избори 2019 ...


Арт шега ...


AutoDoc ...