Общински избори 2019 10 окт. 2019 2019-10-10 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbVk0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--037a64e57c545bfa4b74d3c22803ffcf8efbd46b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35882.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Димитър Николов представи програмата си за четвърти мандат

Кандидатът за кмет на Бургас от ПП ГЕРБ Димитър Николов представи своята предизборна програма.

Пред кандидатите за общински съветници и пред своите съграждани той очерта основните приоритети, върху които ще работи, ако бъде избран за четвърти мандат.

Сред акцентите в програмата е здравеопазването. Първа стъпка в тази посока е създаването на нова университетска детска болница, с денонощен спешен център диагностично –консултативен център.

„В Детската болница ще функционират следните клиники – Уши, нос и гърло, Нефрология, Очна клиника, Гастроентерология, Пулмология, Ендокринология, Ревматология, Пулмология, Неврология, Център за научни изследвания в сферата на детските заболявания. Стартираме с обновяването на всички приемни и педиатрични кабинети на територията на община Бургас.”, коментира Димитър Николов.

Програмата в сферата на здравеопазването включва още дооборудване на бургаския онкодиспансер с PET скенер, гама камера и брахитерапия.

В сферата на образованието са залегнали ремонти на дворовете в училищата и детските градини. Ще бъдат изградени също пристройки в няколко бургаски училища. Ще продължи и дигитализирането на класните стаи.

Предстои също така изграждането на нови индустриални зони с довеждаща инфраструктура – зона „Меден рудник”, „Равнец”, „Черно море”, „9-ти километър”, „Долно Езерово”. Ще продължи развитието и на зоната в Българово. По думите на Димитър Николов през 2020 г. в индустриалните зони ще отворят 20 нови предприятия.

В предизборната програма са включени още ремонти на десетки улици, изграждане на нов обход за к-с „Меден рудник“, обособяването на нови паркоместа и етажни паркинги, облагородяване на междублокови пространства, надграждане и продължаване на програмата за саниране на многофамилните жилища. Ще бъде реализиран трети етап от реконструкцията на главната улица „Александровска“ – от пл. „Тройката“ до Централна автобусна спирка.

В сферата на спорта е предвидено довършването на зала „Арена“, строителството на нов футболен стадион и изграждането на малки квартални зали в к-с "Изгрев", к-с "Братя Миладинови", к-с "Зорница", к-с "Славейков", к-с „Славейков“, к-с „Меден рудник“ и кв. „Сарафово“.

Автопаркът на Бургас ще се увеличи с 56 нови електробуса за градския транспорт. Ще бъдат пуснати допълнителни курсове по натоварените линии.

Купуването и продаването на галсове е престъпление!

Коментари

Общински избори 2019 ...


Арт шега ...


AutoDoc ...