Общински избори 2019 07 окт. 2019 2019-10-07 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbFk0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--3794c3f97bee1126235dad80a2c5ff392818c267/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35849.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Константин Бачийски разчита на успешни хора, които са се завърнали в Бургас

Общото между д-р Петър Стоев, Христо Трошев, Димитър Ташев и Петко Янков е това, че една от най-важните крачки, която са направили в живота си, е да оставят успешните си кариери и практики в чужбина, за да се върнат в Бургас и да дадат всичко от себе си за родния си град.

Те бяха представени от кандидата за кмет на община Бургас Константин Бачийски като част от листата, която той сформира.

В продължение на 13 години кандидатът за общински съветник  д-р Стоев е практикувал в една от най-големите клиники в провинция Бранденбург в Германия. В момента той е част от екипа на Центъра за психично здраве в Бургас. Д-р Стоев призна, че се е върнал, защото е бил убеден да направи това от разговорите си с Константин Бачийски. Специалистът сподели, че е бил впечатлен най-вече от идеите му и действията му, посветени на развитието на Бургас.

Д-р Стоев желае да постави своя опит в полза на бургазлии и да предложи промяна в социалната политика, която може да се насочи към обгрижването на психично-болните извън болничните заведения, за да ги приобщи като пълноценни граждани към обществото.

„Имам над 50 пациенти, които бяха отписани в Бургас и за тях нямаше никъде работа, но сега те са стабилизирани, работят, плащат данъци в Германия, Белгия, Австрия и Англия. Не можем да изпускаме трудоспособни бургазлии, които могат да допринесат за града ни, а вместо това са принудени да емигрират. Това отношение към моите пациенти е обидно и искам да се промени. “ – коментира д-р Стоев.

IT специалистът Димитър Ташев е завършил образованието си в САЩ. Консултира правителства на държави от Африка, Европа и Близкия изток, за да направи възможна дигиталната трансформация на някои от страните в тези региони.

Преди да се завърне в Бургас международният консултант е изградил сайтовете на над 30 от американските сенатори и единственият бургазлия, който се е срещал лично с трима американски президенти и със съоснователя на GOOGLE Сергей Брин.

Една от каузите на Димитър Ташев е да изгради в Бургас работещ модел, чрез който млади бургазлии да получават подкрепа и финансиране за своите „старт ъп“ идеи от ментори в САЩ. Ташев е автор на приложение за бизнеса, което скоро ще се прилага по цял свят. В момента е част от американската IT компания "Прогрес"

На свой ред Христо Трошев сподели, че е изпълнил своята американска мечта не в САЩ, където е завършил обучение за фитнес треньор, а в Бургас.

„Когато се прибрах в България, в Бургас, всички ми казваха, че съм луд и това, което искам да направя е невъзможно и безсмислено“ – сподели Трошев

В родния си град той е създал най-големия фитнес център в к-с „Меден рудник“, в който освен за физическото здраве на посетителите се грижи и за правилното хранене на своите клиенти. Като свой приоритет Трошев определи въвеждане на нови, още по-високи стандарти за храненето в училища и детски градини, за да се допринесе за доброто здраве на подрастващите.

От своя страна завършилият „Бизнес администрация“ и „Информационни технологии“ в САЩ Петко Янков посочи като основна своя задача да предизвика промени в областта на спорта в общината. Допреди завръщането си в Бургас е управлявал бизнеси в различни сфери. Освен това е бил част от Министерството на икономиката, където е отговарял за привличане на средства по предприсъединителни фондове.

Постепенно се е ориентирал към ръководството на баскетболен клуб, заради удоволствието си от работата с млади и талантливи състезатели от Бургас и е разбрал, че това е неговото призвание.

Според Петко Янков е неправилно насочването на основното финансиране от общинския бюджет към елитния спорт, докато детските формации на различните клубове остават в периферията.

„Хората не вярват на политиците, а на хора, които познават. Всички ние тук сме се събрали, защото виждаме какво прави за Бургас Константин Бачийски. Част сме от листата, защото му имаме доверие“, каза Петко Янков.

При представянето на колегите си от листата кандидатът за кмет Константин Бачийски подчерта, че всички те са мотивирани да работят за Бургас и предлагат работещи решения за различни проблеми.

„В нашата листа влизат хора, които имат конкретни решения за всеки един сектор. Разликата между нас и останалите кандидатски листи е в ценностната ни система и в желанието безкористно да работим в полза на Бургас, както досега съм го правил и аз. Затова призовавам бургазлии да се запознаят с личностите в листата ни и да ги подкрепят“ – сподели Бачийски.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

Общински избори 2019 ...


Арт шега ...


AutoDoc ...